Soarele diminetii nu rasarise inca, dar eu, trezit intodeauna atat de devreme, calaream spre sat. Vroiam sa vad catedrala, asa, cat inca mai era intuneric. Seara nu aveam ocazia sa ies, si nici n-as fi facut-o de teama sa nu cumva sa prind apusul. Il detestam.
Am ajuns repede, nezabovind pe drum ca un poet neinspirat. Nu puteam intra inca, catedrala fiind inchisa, dar m-am aventurat in cimitir. Imi placea sa citesc numele acelea necunoscute si sa ma intristez, desi nu cunoasteam persoana, gandindu-ma la viata si familia ei. M-am oprit in dreptul unui nume:
Mam cutremurat, imaginea unei persoane din trecut sagetandu-mi mintea si inima simultan. M-am asezat, lipindu-mi spatele de cruce si starngandu-mi genunchi la piept, ca un copil.
Am ajuns repede, nezabovind pe drum ca un poet neinspirat. Nu puteam intra inca, catedrala fiind inchisa, dar m-am aventurat in cimitir. Imi placea sa citesc numele acelea necunoscute si sa ma intristez, desi nu cunoasteam persoana, gandindu-ma la viata si familia ei. M-am oprit in dreptul unui nume:
"Henritta von Dis - moarta la frageda varsta de 18 ani"
Mam cutremurat, imaginea unei persoane din trecut sagetandu-mi mintea si inima simultan. M-am asezat, lipindu-mi spatele de cruce si starngandu-mi genunchi la piept, ca un copil.
Mar Noi 10, 2009 12:50 am Scris de Rosalie Arswitzch
» Pustietate infinita
Mar Noi 10, 2009 12:45 am Scris de Rosalie Arswitzch
» Sange fierband
Dum Noi 01, 2009 4:40 pm Scris de Rosalie Arswitzch
» O plimbare pe malul lacului
Dum Oct 25, 2009 5:19 pm Scris de Ayumi Hamasaki
» Mica si sinistra [Camera lui Ayumi]
Dum Oct 25, 2009 5:04 pm Scris de Ayumi Hamasaki
» Fisa Personajelor
Dum Oct 25, 2009 4:50 pm Scris de Ayumi Hamasaki
» Edward's room